Selecteer een pagina

Vanmorgen op tijd eruit. Buiten was het -29 graden. Ij- en ijskoud maar geen vervelende koude. Het gebrek aan wind en meerdere lagen kleding maakt de kou enigszins dragelijk. De C5 startte zonder enig sputteren. Dit is mede dankzij de DEFA motor verwarming die we van te voren geïnstalleerd hadden. Tevens hebben we een soort stand kachel in de auto gebouwd die het interieur verwarmd gedurende de nacht. Iedere parkeer plaats bij het hotel is uitgerust met een 220 volt aansluiting voor dit soort apparatuur.

Om 07.30 zijn we naar de lokale banden boer gereden om banden met spikes te laten monteren. Wij hadden er zelf maar 2 meegenomen omdat we dachten die om de vooras te monteren maar het rijden met verschillend type banden werd ons afgeraden. Beginnersfoutje laat maar zeggen.

Na deze eerste stop onze weg vervolgd richting Rovaniemi. Onderweg een paar keer gestopt voor foto’s en koffie.

Het middelste gedeelte van de rit was technisch het lastigst maar met de spikes zeer goed te doen. Morgen een rust dag. Er schijnt veel te doen te zijn in en rondom Rovaniemi maar daar morgen meer over. By the way, morgen een primeur want dan kruipt Leonard Visser eindelijk achter het toetsenbord om te bloggen.